Suszarka do grzybów owoców Niewiadów 6 sit 500w
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis

Suszarka do suszenia grzybów, warzyw, owoców i ziół
Moc - 500W
Produkt Polski Niewiadów 970.02.P
Susząc grzyby, owoce, warzywa i zioła zachowujemy smak i aromat aby cieszyć się nimi niezależnie od pory roku.
Specyfikacja techniczna:
- Moc 500 W
- Zasilanie 220v-240V ( 50 Hz)
- Klasa izolacji II ( nie wymaga uziemienia )
- Poziom hałasu 57dB
- Średnica sita 30 cm
- Wysokośc sita 5 cm
- Kolor biały
- Waga 3 kg
- Wymiary opakowania 31,5x32,5x31,5 cm.
Zestaw zawiera:
- suszarka
- 6 wysokich sit
- pokrywa
- karta gwarancyjna
- instrukcja obsługi
- oryginalny karton do przechowywania
- GRATIS NOŻYK KARTA


- W zależności od potrzeb suszenia oraz wielkości suszonych produktów można powiększać lub zmniejszać ilość używanych sit.

Najważniejsze funkcje suszarki:
- duża moc 500 W,
- 2 stopnie mocy do 60°C,
- sterowanie mechaniczne włącznik/wyłącznik,
- 6 sit z możliwością korzystania pojedyńczo lub w zestawie,
- sita wysokość 5 cm,
- średnica sita 30 cm,
- podwójna ochrona przed przegrzaniem,
- specjalnie zaprojektowane dno sita zapobiega przywieraniu,
- odpowiednia dobrana moc zapewnia efektywne suszenie,
- schowek na kabel,
- możliwość dopasowania ilości sit,
- cicha praca,
- produkt Polski.
- podczas procesu suszenia mamy pełną kontrolę nad temperaturą suszenia z możliwością manualnej zmiany mocy.
- cały zestaw zapakowany w oryginalny karton, w którym możesz przechowywać suszarkę do kolejnego sezonu.
Idealna do przygotowania:
- suszonych owoców (jabłek, śliwek, moreli, bananów itp.),
- rodzynek,
- suszonych warzyw do zup,
- suszonych pomidorów
- suszonych ziół,
- herbat ziołowych (mięta, kwiat lipy, rumianek itp.),
- suszonych grzybów do zup i dań,
- suszonych pomarańczy do dekoracji,
- suszonych ziaren dyni,
- suszonych listków kwiatów do mieszanek zapachowych,
- suszonego mięsa,
- suszonych ryb.
Suszenie to nic innego jak odwadnianie.
Po odparowaniu ok 70% zawartej w owocach i warzywach wody, produkty wciąż zachowują swoją trwałość i wartości odżywcze.
ORIENTACYJNE CZASY SUSZENIA NIEKTÓRYCH PRODUKTÓW:
- jabłka - 8-14h
- banan - 10-14h
- śliwka - 10-20h
- warzywa - 8-14h
- grzyby - 6-15h
Czas suszenia zależy od grubości na jaką podzielimy owoce/warzywa/grzyby oraz stanu wysuszenia jakiego oczekujemy.



Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)


